CaseReine, Tysklnad

20 års vedlige-holdelses kontrakt med Availon

Efter finanskrisen sidst i 00’erne oplevede vi en stigning i vores kunders efterspørgsel efter stabilitet. Som resultat af disse ændringer har Momentum spillet en vigtig rolle i etableringen af en 20-års fuld vedligeholdelseskontrakt af vindmøller i samarbejde med Availon i Reine, Tyskland.

Efter finanskrisen i slutningen af 00’erne og i starten af 10’erne opstod der er frosset marked, som medførte en række mistrivende projekter.

Både banker og kunder frygtede, at større dele af vindmøller (såsom gearkasser, generatorer og rotorer) ville bryde sammen og koste en formue at reparere, hvis dette ikke var dækket af en garanti eller forsikring. Fra pengeinstitutter og ejere var der stor efterspørgsel efter kilder, som kunne dække denne risiko, gøre situtationen mindre stressende og give projektet og dets ejere ro i sindet igen.

Dengang var det ikke muligt at få en fuld vedligeholdelseskontrakt som dækkede en periode på mere end 10 år fra idriftsættelse, og det var endnu sværere at få fat i en, hvis projektet allerede var i drift og ejerne ikke havde underskrevet en fuld vedligeholdelseskontrakt af vindmøller ved idriftsættelse.

Vi besluttede os for, at det skulle ændres, og kontaktede derfor vores serviceudbydere for at dele vores idé om at skabe en 20 års fuld vedligeholdelseskontrakt af vindmøller, som passede til afslutningen af den tyske støtteordning (EEG).

Dengang var der dog ikke stor interesse for at etablere en sådan kontrakt, da producenterne var mere fokuserede på at levere vindmøller. Vi modtog en invitation fra bestyrelsen hos Availon, med anmodning om, at vi præsenterede vores koncept for dem i Reine, Tyskland.

Efter en kort men intensiv periode fik vi udviklet produktet og testet konceptet på vores kunder og deres finanspartnere. De var yderst tilfredse.

Ny markeds-standard

I dag inkluderer de fleste af vores projekter indenfor vindenergi en 20 års fuld vedligeholdelseskontrakt af vindmøller.

Alle vindmølleproducenter tilbyder nu 20-års fulde vedligeholdelseskontrakt af vindmøller, når de leverer projekterne, og det er efterhånden blevet den nye markedsstandard. Mange selvstændige serviceudbydere har siden vokset sig store på markedet og har dermed mulighed for at tilbyde konkurrencedygtige løsninger til vindmølleejere.

Vores mål er stabilitet og en lang levetid

Vi er stolte over at have sat gang i denne udvikling, hvor investorer opsøger stabile cash flows, som minimerer overraskelserne mens aktiverne er i investorernes varetægt. Momentum er i gang med at implementere løsninger som dækker de første 20 år af aktivernes levetid, forlænger deres tekniske levetid med op til yderligere 30 år og forbedrer ejernes afkast.