CaseFlusi, Tyskland

Repowering af Flusi solcellepark

Vi lagde kursen helt om og sikrede en repowering af Flusi solcellepark – et solanlæg på 2.265 MW i nærheden af Oldenburg, Tyskland. Da vi overtog projektet var der tale om et yderst presset solcelleanlæg, som var helt ude af drift.

Da vi overtog projektet var der tale om et yderst presset solcelleanlæg på 2.265 MW, som var helt ude af drift.

Projektet stod overfor store økonomiske og tekniske udfordringer, forårsaget af defekte solpaneler og dårlig administration. Den finansierende bank og andre kreditorer misligholdt alle deres aftaler – situationen var kort sagt kritisk, uanset hvordan man vendte eller drejede den.

Projektets dokumentation var utroligt mangelfuld, grundet mangelfuld administration fra den forhenværende administrator. Solparken var under stort pres fra de lokale myndigheder, som insisterede på, at den skulle tilbage i drift eller fjernes med det samme, for ejernes regning.

Der var ingen penge i solcelleparken – ejerne blev nødt til at refinansiere og få penge ind i projektet, hvis de skulle undgå at gå fallit.

Momentum analyserede situationen grundigt og tog kontakt til investorerne, med en plan som kunne redde projektet fra fallittens rand. Vi tog kontakt til den finansierende bank og kreditorerne for at finde en løsning. De eksisterende investorer købte de aktiver, som var ude af drift, såvel som rettighederne til virksomheden, hvilket gav plads til at den finansierende bank kunne træde ud. Derefter blev der arrangeret ny finansiering fra en velrenommeret tysk bank.

24.000 defekte solceller blev fjernet og erstattet med 6.000 nye, da de gamle solceller eksploderede eller spontant begyndte at brænde, hvilket udgjorde en skadesrisiko for området såvel som mennesker. Indenfor et år efter, at Momentum overtog ansvaret for at hjælpe ejerne, var projektet atter i drift. Produktion er senere blevet øget yderligere, da solparkens kapacitet er blevet udvidet med endnu 750 kW.

Ny kurs for økonomi, teknik og den lokale situation

Momentum reddede firmaet fra fallittens rand og reddede dermed også investorernes penge. Projektet giver nu et afkast på 6-7% efter alle omkostninger, heriblandt den oprindelige investering. Vi sikrede tilfredsstillende juridisk, teknisk og økonomisk due diligence, for dermed at etablere et sikrere grundlag fremadrettet.

En langsigtet plan for at øge kapaciteten

Den følgende repowering af en kapacitet på 750 kW er allerede implementeret, og solcellerne i drift – og der er planer om at foretage en repowering af yderligere 500 kW i den nærmeste fremtid. Investorerne har nu et velfungerende aktiv, og der er endelig styr på al den nødvendige dokumentation. Alle processer og rapporter til investorerne kører som smurt, og det pres firmaet var under er nu elimineret.